diumenge, 18 de desembre del 2016

PINTURA GÒTICA

Per fi arriba la pintura. A l'igual que ocorre amb l'escultura gòtica, la pintura segueix conservant alguns elements propis del romànic. No obstant, el temps porta canvis i  s'introdueixen novetats de la mà d'artistes genials com Giotto o Van Eyck que, alhora, serviran d'inspiració per a artistes posteriors.
En aquest video podeu vore un bon resum dels elements més importants de la pintura gòtica.

dilluns, 12 de desembre del 2016

Catedral de Lleó









Arquitectura gòtica

I amb el gòtic, les catedrals. Altura, llum, vitralls, rosetons. Ací teniu un video en el qual s'analitzen algunes de les catedrals més destacades del periode gòtic. Podreu observar també les diferències existents entre els diferents espais geogràfics a Europa.


diumenge, 6 de novembre del 2016

ALHAMBRA DE GRANADA.


En 2008, l' Alhambra de Granada quedà en huitena posició en la tria de les set meravelles del món. Malgrat no haver format part d'eixes set, l'Alhambra està per tant reconegut com un dels monuments més bells i meravellosos del món. Una de les grans obres d'Art de la Humanitat que pertany a l'art nasarí musulmà, periode en el qual sols Granada va resistir a la invasió dels regnes cristians que s'havien donat en la Península Ibèrica. Granada va caure finalment en 1492, però ens va quedar per sempre el seu art. Etern.
Per vore més... punxeu ací.
I fes clic ací per gaudir d'una meravellosa visita virtual
Ací teniu un comentario sobre el famós "Patio de los leones" de l'Alhambra.

MESQUITA DE CÓRDOBA

dissabte, 5 de novembre del 2016

Vocabulari sobre l'art islàmic

Són alguns els conceptes nous que incorpora l'art islàmic al que hem vist fins ara. És important conèixer quins eren els seus trets característics i quins elements feren de l'art islàmic un estil tan singular. Com sabeu, degut a la pobresa dels materials, empraren totes les seues arts en l'ornamentació.  Ací vos deixe un document trobat a  https://laclasedearte.wordpress.com/, que arreplega alguns dels conceptes clau que heu de tenir més que interioritzats en aquest tema.






dimarts, 18 d’octubre del 2016

ART PROPAGANDÍSTIC A ROMA

La funció propagandística de l'art romà es posa de manifest, més que mai, en l'època imperial. Les ciutats de l'imperi, especialment Roma, es plenaren de monuments que commemoraven les glòries dels diferents emperador, narrant a través d'escultures els esdeveniments més importants. Les columnes en honor a Trajano o Marco Aurelio, així com els diversos arc de triomf, no eres més (ni menys) que una manera de coronar i quasi divinitzar als protagonistes de tan heròics episodis narrats en els esmentats monuments. 
Què és el que es conta a cadascuna de les columnes o els arcs és allò que trobarem en el següent document: 


diumenge, 9 d’octubre del 2016

ACTIVITATS GRECIA

Hola xiques i xics, ací vos deixe algunes activitats que, estic segura, podran ajudar-vos a l'hora de preparar el proper examen.


1. Sintetitza en un esquema la idea de Polis o Ciutat-Estat i la seua importància en la civilització grega.

2. Explica el concepte d'Acròpolis posant especial atenció en la d'Atenes.

3. Prenent l'edifici del temple com a punt de partida, sintetitza en un esquema les característiques generals de l'arquitectura grega i el significat del temple (cal tenir en compte el pensament grec).

4. Realitza un esquema en el qual queden definits els tres ordres de l'arquitectura grega.

5. Explica l'evolució de l'escultura grega en les seues diferents etapes. Has de tenir en compte la influència del context històric (ja saps que és el mateix que a l'arquitectura). No oblides citar exemples.




Per cert... De quina obra es tracta?





Què en sabem, de l'art grec?

L'art grec és, com ja hem vist, pilar fonamental en la Història de l'Art. 
Ací vos deixe un enllaç ( punxa ací) per tal que pugau comprovar quina és la vostra capacitat d'identificar obres artístiques gregues tan meravelloses com aquesta.

Partenó. Atenas.

Més exercicis:
- http://lacamaradelarte.blogspot.com.es/2016/06/test-de-arte-griego.html
- http://contenidos.educarex.es/mci/2004/44/ACTIVIDADES/GRIEGO/cuestionestest.htm
- http://www.claseshistoria.com/guillermo/ejercicios-estilos/grecia.html





dissabte, 8 d’octubre del 2016

LAOCOONTE Y SUS HIJOS

Acabant ja l'art Grec ens endisem en una de les parts més emotives del periode: l' hel·lenisme. Ací, sense dubte, la gran obra de l'etapa.


diumenge, 2 d’octubre del 2016

APOXIOMENOS DE LISIPO

Lisipo, junt a Escopa i Praxíteles, està considerat com un dels tres grans de l'escultura grega de la segona fase del classicisme (s IV a.c), època de transició entre l'etapa grega clàssica i l'helenisme.  Fou, a més, el reformador del canon de Políclet i gran innovador respecte als convencionalismes heretats. 
La seua gran obra, el Apoxiomenos, narrat aquesta vegada per jmnavarron.



I què més podem dir? Més informació...


dissabte, 1 d’octubre del 2016

DIADUMEN DE POLICLET

Policlet, eixe gran buscador de bellesa i armonía... l'autor del CANON, i d'obres tan sorprenents com la següent, el DIADUMEN.


El Museu del Prado, un dels bens patrimonials més valuosos que tenim, dedica també un apartat per a referir-se a l'obra de la qual parlem. Punxa ací per esbrinar més.

DORIFORO DE POLICLETO

Ací vos deixe dos comentaris respecte a una de les obres més importants de Policlet, una en versió audiovisual i l'altra en un document de word. 
Recordeu que és fonamental llegir i preguntar tots els dubtes que vos vagen sorgint. 
Deixeu els vostres comentaris!






 Ací teniu la versió en box per descarregar-vos-la.
 

dijous, 29 de setembre del 2016

DISCÓBOLO DE MIRON

En aquest cas, ací podeu descarregar-vos el comentari del Discóbolo extret del bloc de Vicente Camarasa, " el señor del biombo".







El podeu trobar també en aquest enllaç: http://seordelbiombo.blogspot.com.es/2012/06/analisis-y-comentario-del-discobolo-de.html

Altre comentari el trobareu ací: http://jmnavarron.blogspot.com.es/2012/07/identificacion-de-la-obra-titulo-se.html

dimecres, 21 de setembre del 2016

PARTENÓ

Atenes. Segle V a.C. La democràcia de Pericles s'obria pas i l'Assemblea en la que tots (en masculí) els ciutadans (i sols els ciutadans) estaven representats, es convertia en la protagonista de la seua pròpia Història. El poble, el demos -en aquell moment si- prenia les decisions que li afectaven assumint com a seua la responsabilitat de la funció de la polis.
El sistema democràtic possibilità una vertadera revolució artística i cultural que anà de la mà d'un interés creixent per aconseguir crear una ciutat bella. La búsqueda de la bellesa era l'objectiu.
L'art va adquirir una finalitat estética. Així, la bellesa fou entesa com a sinònim de proporció i armonia, resultat de l'ús de la raó. Vet ací un exemple que, com pocs, mostren un dels temples que millor copiava allò que Plató considerava la idea de Bellesa.

Punxa ací

I ací un viatge en el temps...

diumenge, 11 de setembre del 2016

Comencem!

Encetem nou curs i ,amb ell, nervis, algunes incerteses i, per damunt de tot, reptes i objectius a aconseguir. Serà un curs dur, on hi haurà moments dificils, però això no el farà menys interessant, sino tot el contrari. Tot el que paga la pena sol costar un bon esforç, i aquest any en serà un exemple. 

Des d'aquesta assignatura tratarem que vos endiseu per primera vegada, si més no de manera una mica més profunda, en el món de l' Art, i de la seua història allò que explica, presagia, ensalça i provoca. L'art com a búsqueda de la bellesa i la perfecció de proporcions, com a manera d' instruir a qui no era capaç d'accedir a la religió per altres ves, com a propaganda política, com a crítica social, com a provocació i moltes altres vessants més.



Són tantes les definicions entorn a què és l'art que podriem perdre'ns en un mar de sentències. Ací teniu un tast...





 

dilluns, 9 de maig del 2016

Picasso. Els seus anys del compromís polític.

GUERNICA

El Guernica no és sols una obra d'art. Representa com és per tots conegut un fidel retrat del que suposà la Guerra Civil espanyola, però no sols això.
El Guernica és un crit universal contra la guerra, els seus horrors i la seua crueltat.
Ací teniu un bon anàlisi de l'obra que inclou, evidentment, l'anàlisi estilístic de la mateixa.




dilluns, 25 d’abril del 2016

AVANTGUARDES: On i quan?

Ací teniu un video que pot servir-vos de suport per al context històric del periode.




dilluns, 4 d’abril del 2016

VAN GOGH

Van Gogh, un dels majors representants del post-impresionisme i precursor de l'expressionisme. Utilitzà les seues obres i els colors per expressar allò que tenia al seu interior, plasmant així la tensió i l'angoixa que fou la seua vida, descrita a les cartes al seu germà Théo.
Ací vos deixe un programa de la cadena ser dedicat a la seua persona:

http://play.cadenaser.com/widget/audio/001RD010000004035536/




dijous, 4 de febrer del 2016

(parèntesi)

Massa vegades les presses, la pressió o la rutina diària ens posa davant nostre una mena de tela que ens impedeix parar-nos a apreciar la bellesa de les coses. De vegades, la inèrcia del dia a dia no ens deixa gaudir de les creacions o l'aprenentatge. No obstant, afortundament hi ha coses que fan parar el temps i ens absorbeixen de tal manera que no podem fer més que contemplar-les, pensar-les i gaudir-les. Ací, un exemple. Força, intensitat, atreviment, passió, sensibilitat. Bellesa, al cap i a la fi.

dilluns, 25 de gener del 2016

Activitats Renaixement

I que no siga per feina... Ací teniu una bona manera d'estudiar.


La creación de Adan

Ací teniu...


Extret del bloc:  
http://tom-historiadelarte.blogspot.com.es/2012/06/la-selectividad-de-junio-2012-2-parte.html

diumenge, 24 de gener del 2016

Context històric del Renaixement

El Renaixement és un periode fascinant en el qual es van donar alguns esdeveniments i canvis de mentalitat que influirien en l'esdevenir dels fets històrics.  Personatges com Calvino o Lutero van viure i ser protagonistes d'un segle que voria a artistes tan extraordinaris com Miguel Àngel.
Antropocentrisme, humanisme, tornada a l'antiguitat... QUÈ MÉS EN SABEM?
Punxa ACÍ per comprovar-ho.


Ja poder trobar a l'apartar de "context" els apunts referits al Renaixement

EL GRECO

I ací teniu un poc més del gran artista del Renaixement a Espanya...





I ací una de les seues obres més importants...


diumenge, 17 de gener del 2016

El Renaixement a la PAU

Com que sempre és bo practicar... ací teniu un recull dels últims examens de la PAU referits al Renaixement. Ànim!


RENAIXEMENT

Com ja sabem, el Renaixement es va caracteritzar per la revalorització del món antic. Les proporcions, l'ordre, la simetria, la introducció de la perspectiva anirien de la mà d'aquest estil artístic. No obstant, cal recordar que no bou una còpia de l'antiguitat, sino que aquesta fou emprada com element inspirador.
Ací algunes de les característiques de l'arquitectura que, si aneu seguint, vos conduirà també a l'escultura i la pintura.


dissabte, 2 de gener del 2016

QUÈ EN SABEM... DE L'ART GÒTIC?

Examens, comentaris i altres... Per què no comprovar jugant què hem après?